Asus servers behalen 683 wereldrecords in SPEC benchmark

Advertisement

In een markt waar servers steeds meer een commodity zijn, moet je je onderscheiden – Asus doet dat met waar het traditioneel goed in is, het verbreken van prestatierecords. Blijkens een bericht van het Taiwanese bedrijf heeft het nu 683 nieuwe wereldrecords gevestigd met zijn single- en dual-socket servers. Die zijn behaald in de Spec 2017 benchmark met zowel systemen op basis van AMD Epyc als Intel Xeon Scalable processors, met tal van workloads – van ‘general business infrastructure’ tot software-defined deployment, data analytics, AI en HPC. 

Advertisement

213 wereldrecords met AMD

213 van die records zijn gevestigd met AMD Epyc 7002 processors, waarvan 167 single-socket en 46 dual-socket systemen. Asus biedt sinds kort ‘s werelds eerste 2U6N high-density server aan: de RS620SA combineert zes nodes in een 2U chassis, waarbij elke node een Epyc 7002 bevat met tot 64 cores. Daarnaast biedt het chassis ruimte aan 12 hot-swap storage ruimtes, desgewenste alle NVMe.

Advertisement

466 records met Intel

De overige 466 records zijn gevestigd met Intel Xeon Scalable systemen van de eerste en tweede generatie. Asus claimt de prestaties mede zo hoog te kunnen brengen met dank aan de eigen Performance Boost technologie, die servers aanpast op specifieke workloads, waarbij de klokfrequentie en boostsnelheden zo hoog mogelijk worden opgevoerd. Dit voorkomt onnodig wisselen van frequenties, wat latencies ten goede komt, en automatische opvoering van het voltage – wat volgens Asus kan zorgen voor een winst tot 24,5% meer Teraflops. Voorgeconfigureerde BIOS-profielen ten slotte kunnen ook zorgen voor een prestatiewinst van 5,8% bij de hoogste snelheden.

Advertisement