iiyama komt met USB-C docking monitor ProLite XUB2492HSN

Advertisement

De iiyama ProLite XUB2492HSU-B1 mag sinds zijn introductie eind 2016 een succes genoemd worden, als monitor met een combinatie van graag geziene eigenschappen in de zakelijke markt en een aantrekkelijke prijs. Het gebruikte IPS-paneel en de afstelling hiervan zorgden voor goede testresultaten, reden waarom het scherm nog altijd in zijn klasse een aanrader is. Nu brengt Iiyama een variant uit met USB-C docking, die de populariteit vermoedelijk zal bestendigen.

Advertisement

De nieuwe versie heet XUB2492HSN-B1 en is voorzien van 1x HDMI, 1x DisplayPort en dus USB-C. Via de laatste verbinding kan met een enkele kabel een laptop worden aangesloten, die dan wordt opgeladen (Power Delivery 65W), en beeld, usb-data net netwerk kan doorgeven aan de monitor.

De XUB2492HSN beschikt over twee USB 3.0-aansluitingen voor bijvoorbeeld muis en toetsenbord, en een netwerkaansluiting. Daarmee biedt het scherm een complete dockingvoorziening. Voor werkgevers die hun werknemers voorzien van twee beeldschermen, is de DisplayPort-uitgang met MST-support prettig, daarop kan een tweede scherm worden aangesloten – bijvoorbeeld de genoemde XUB2492HSU. Dat model is enige tientjes goedkoper dan de XUB2492HSN, die een adviesprijs incl. BTW van 189 euro heeft.

Advertisement

De iiyama ProLite XUB2492HSN-B1 is uiteraard voorzien van alle zaken waar de versie zonder USB-C ook over beschikt: hoogte verstelbare, draaibare en kantelbare ophanging, blue light reducer en flicker free aansturing van het paneel. In maart volgend jaar moeten een 27-inch full hd versie (XUB2792HSN) en een 27-inch QHD-versie (XUB2792QSN) volgen.

Advertisement