Asus kondigt lichtste 14-inch zakelijke laptop aan: ExpertBook B9400

Advertisement

Asus kondigt de ExpertBook B9400 aan als lichtste zakelijke laptop met een 14-inch beeldscherm. Met een gewicht van 880 gram is het inderdaad een bijzonder licht model – maar feitelijk gaat het hier om een upgrade van de in januari geïntroduceerde ExpertBook B9, die bij aankondiging zelfs een gewicht van 870 gram claimde. Tien gram meer of minder doet weinig af aan het basiskenmerk, de ExpertBook B9 is inderdaad érg licht. 

Advertisement
Asus ExpertBook B9400 ASUS

Dat is mogelijk dankzij gebruik van een lichtgewicht behuizing die is versterkt met een magnesium-lithium legering, waardoor ondanks het lage gewicht een hoge mate van stevigheid behaald kon worden. Voldoende zelfs om aan de bekende MIL-STD 810H tests te voldoen. Ook kon Asus gewicht besparen door de laptop compact te houden, het heeft de afmetingen van een 13-inch model, maar met een 14-inch scherm, mogelijk door zeer dunne schermranden. Het scherm claimt een bovengemiddeld hoge helderheid van 400 nits, nuttig voor werken in omgevingen met veel licht.

Advertisement

Net als de voorganger beschikt de B9400 over Thunderbolt (4 in plaats van 3), en een volwaardige USB type-A en HDMI-poort, vermeldenswaard gezien het dunne profiel.

Asus ExpertBook B9400 ASUS

De gebruikte processor is uiteraard weer een generatie nieuwer, het is nu een 11e generatie Tiger Lake processor van Intel, bijvoorbeeld een Core i7-1165G7. De ExpertBook B9400 is leverbaar met tot 16 GB LPDDR4X werkgeheugen en tot 1 TB M.2 NVMe PCI-e 3.0 SSD. 

Voor dagelijks gebruik zijn het microfoon array met noise-cancellation – Asus rept dit keer over AI voor nog effectievere ruisonderdrukking – en de snellaadfunctie vermeldenswaard. Ook is het NumberPad weer aanwezig, waarmee het touchpad dienst kan doen als numeriek toetsenbord.

De Asus ExpertBook 9400 is vanaf nu  verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2199 euro.

Advertisement