MMD komt met twee nieuwe 32-inch Philips monitoren met USB-C en Windows Hello

Advertisement

Hoewel het overgrote merendeel van kantoorwerkplekken is voorzien van een of twee 24-inch monitoren, weerhoudt dit Philips er niet van om twee 32-inch (feitelijk 31,5 inch) modellen te introduceren voor zakelijke gebruikers. De 326P1H en de 329P1H onderscheiden zich van elkaar door hun resolutie: de eerste heeft 2560×1440 beeldpunten (QHD), de tweede 3840×2160 (UHD), voor respectievelijk 93 en 140 ppi.

De 326P1H biedt daarmee een vergelijkbare pixeldichtheid als standaard 24-inch full hd-beeldschermen, maar wel aanmerkelijk meer werkruimte; de 329P1H gaat op dat vlak nog een stuk verder, al zullen sommige gebruikers van software schaling in het besturingssysteem gebruik moeten maken om beeldelementen niet te klein weer te geven. 

Advertisement

De 326P1H belooft een gebruik van 25W, de 329P1H is iets minder zuinig met een verbruik van 31,8W. Met de ingebouwde ECO-modus kan dat gereduceerd worden tot 26,8W.

Interessant voor thuiswerkers

Philips positioneert de schermen voor beroepen waar veel werkoppervlak en overzicht een meerwaarde vormen, zoals architecten en grafisch ontwerpers, financiële dienstverlening en ingenieursbureaus. Daarnaast wijst het bedrijf expliciet op thuiswerkers als potentiële doelgroep, en daar kunnen we ons achter scharen.

De reden daarvoor is de uitrusting van de schermen: beide zijn voorzien van een complete dockingmogelijkheid via USB-C, inclusief bedraad ethernet en 90 watt power delivery, voldoende voor de meeste zakelijke laptops. Middels de ingebouwde webcam met Windows Hello-ondersteuning is inloggen eenvoudig – plaatsnemen achter het scherm is voldoende, in plaats van steeds een pincode of wachtwoord in te voeren. Voor de thuiswerker die regelmatig even van zijn plaats opstaat, is dat een uitkomst. 

Bovendien zijn webcams in laptops doorgaans van matige kwaliteit, terwijl de webcam in deze schermen een 2 megapixel (full hd) exemplaar is. Gezien het sterk toegenomen gebruik van videoconferencing software is een fatsoenlijke camera een vereiste – maar de beschikbaarheid van losse webcams is ook ruim zeven maanden na het begin van de coronacrisis matig.

Advertisement

Het voordeel van deze schermen voor thuisgebruik, naast eenvoudige connectiviteit en de webcam, is dat ze zich ook goed lenen voor privégebruik. De panelen zijn gebaseerd op IPS-technologie, met een goede kijkhoek en kleurweergave (Philips stelt op dat vlak al de nodige jaren zelden teleur, dankzij de standaard kalibratie in de fabriek), met een groot kleurbereik (118%, resp. 128% sRGB) en ruimschoots afdoende helderheid (350 nits). De schermen ondersteunen HBR3 over USB-C (DP 1.4), en bieden daarnaast een aparte DisplayPort 1.4 ingang en twee HDMI-ingangen (1.4 op de 326P1H, 2.0 op de 329P1H). Beide hebben ingebouwde 5W stereo speakers en ondersteuning voor low blue light weergave en een ergonomisch verstelbare voet. Het maakt ze een interessante optie voor aansluiting van meer apparaten – bijvoorbeeld een privé laptop, tuner of spelcomputer – en geschikt voor bijvoorbeeld video- en game-weergave. Voor de thuiswerker dus zeker het overwegen waard.

De Philips 326P1H is vanaf begin december verkrijgbaar met een adviesprijs van 489 euro, de 329P1H is vanaf eind van diezelfde maand verkrijgbaar met een adviesprijs van 689 euro.

Advertisement