Acer komt met Device-as-a-Service oplossing voor bedrijven

Advertisement

Acer wil met de introductie van Acer DaaS (Device as a Service) beheer en inkoop van apparatuur en software vereenvoudigen. IT managers kunnen via de Acer DaaS-website verschillende hardware-, service- en softwareoplossingen inkopen tegen een vast, maandelijks of driemaandelijks tarief voor een periode van 18 tot 48 maanden. Acer DaaS biedt IT inkopers de mogelijkheid om een schaalbaar pakket op maat samen te stellen met vaste, voorspelbare kosten. Dit laatste doet het in de vorm van een betalingsplan dat hardware, service, software en opslag dekt. Hiermee kunnen bedrijven overschakelen van een capex- naar een opex-kostenmodel.

Advertisement

Een ander voordeel van Acer DaaS moet inzicht zijn in de devices in de organisatie: alle endpoints zijn te inventariseren en te beheren vanuit één online console. Acer DaaS zorgt voor testen, updaten en configureren van de apparaten voordat deze worden geleverd, en biedt in-house service bij reparaties. Na retourname aan het einde van het abonnement worden eventuele gegevens hierop gewist, al zullen bedrijven dat doorgaans zelf willen veiligstellen.

Acer DaaS is beschikbaar voor bedrijven van elke omvang en vooralsnog beschikbaar op Google-platforms, met Chrome devices, Google Workspace, veilige cloudopslag en direct contact met Acers bekroonde in-house supportnetwerk, evenals een toegewezen implementatieadviseur van Google voor ondersteuning bij de configuratie, datamigratie en ingebruikname. Op verzoek kan Acer DaaS ook met Windows worden ontwikkeld, zo laat Acer weten.

Advertisement

Acer DaaS maakt de IT-infrastructuur voor bedrijven beheersbaar en betaalbaar, of je nu een startup of MKB-bedrijf bent,” aldus Bart Janssen, Country Manager Acer Benelux. “Het past bij de tijd waarin we steeds minder in bezit hebben en vaker betalen voor gebruik. Zo koopt bijvoorbeeld niemand meer films, maar streamen we via platformen. Acer DaaS zou je hiermee kunnen vergelijken.

Op de Acer DaaS-website kunnen IT-managers de gewenste Chrome OS-apparaten configureren. Bovendien kunnen ze extra functies, serviceniveaus en accessoires toevoegen aan hun producten, direct een offerte ontvangen voor de gekozen producten en opties en een bestelling plaatsen. De Acer DaaS-experts kunnen helpen met een offerte op maat en het proces, van het juiste plan kiezen tot bestaande IP-infrastructuren migreren.

De Acer DaaS-oplossing is nu beschikbaar voor directe implementatie.

Advertisement