PIXID Group neemt VMS-leverancier Connecting-Expertise over

Advertisement

PIXID Group, leverancier van recruitment- en HR-oplossingen, laat weten Connecting-Expertise te hebben overgenomen van USG People Belgium. Connecting-Expertise is met meer dan 12.000 gebruikers en 4.500 geregistreerde bedrijven een grote speler in de markt voor vendor management systemen, cloudgebaseerde toepassingen voor personeelsbeheer. Daarmee is het een aanvulling en uitbreiding op PIXID’s toepassingen Carerix en Amris, en moeten in de toekomst klanten van elk formaat bediend kunnen worden op het vlak van beheer van uitzendkrachten.

Connecting-Expertise blijft onder de eigen merknaam opereren, en blijft samenwerken met USG People voor levering van producten en diensten aan USG-klanten.

PIXID Group toepassingen zorgen op dit moment voor de invulling van bijna één op de drie tijdelijke posities in Frankrijk. De overname van Connecting-Expertise verstevigt de marktpositie in Europa en ligt in lijn met de strategische doelstelling van het bedrijf om als eerste een Total Talen Acquisition ecosysteem in Europa te ontwikkelen. Daarvoor is het aardig op weg, met activiteiten in 20 landen in Europa en Noord-Amerika, en een klantenbestand wereldwijd van 18.000 uitzendbureaus en -bedrijven. De database van PIXID telt inmiddels 3 miljoen werknemers.

Advertisement

Etienne Colella, President van PIXID Group SAS, over de overname: “We zijn verheugd om het getalenteerde team van Connecting-Expertise te verwelkomen binnen de PIXID Group-familie. Connecting-Expertise en USG People Belgium zullen nauw blijven samenwerken en de beste recruitment technologie op de Belgische markt brengen. De strategische focus van PIXID Group op Total Talent Acquisition (TTA) zal nieuwe kansen openen voor het eigen VMS, Job Board en Marketplace-productgamma van Connecting-Expertise om geïntegreerd te worden in de TTA-recruitment oplossing voor de Belgische markt. Door de kloof tussen VMS en ATS, en tussen vast en tijdelijk personeel te overbruggen, heeft PIXID Group de ambitie om haar klanten uit heel

Advertisement

Europa de meest moderne technologie te bieden om recruitment zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen.’

Peter De Buck en Patrick Verrept, medeoprichters en Managing Partners van
Connecting-Expertise, zeiden: “Deelnemen aan een structuur zo dynamisch en succesvol als PIXID Group is een grote bron van trots voor ons team. We zijn verheugd om onze expertise naar PIXID Group te brengen en verheugd om deel te nemen aan haar toekomstige inspanningen. Connecting-Expertise blijft in een strategisch partnerschap met USG People, met een contractuele overeenkomst voor de lange termijn, die zorgt voor een voortdurende gedeelde visie en voortdurende samenwerking als technologiepartners.

Jean-Michel Beghin, Managing Partner bij Keensight Capital, zei: “We zijn bijzonder trots om Etienne Colella te ondersteunen in de internationale ontwikkelingsstrategie van PIXID Group. In slechts een paar jaar tijd heeft PIXID Group haar geografische dekking drastisch uitgebreid naar 20 landen in Europa en Noord-Amerika, terwijl het klantenbestand met tien is vermenigvuldigd en 18.000 wereldwijde uitzendbureaus en -bedrijven bereikt. Met Connecting-Expertise wordt België een vierde thuismarkt voor PIXID Group – na de succesvolle overname van het Nederlandse Carerix in 2018 – wat duidelijk zal bijdragen aan de versterking van de positionering van de groep als een toonaangevend Europees digitaal platform voor het beheer van flexibele arbeidskrachten.

Next read this:

Advertisement