BrandPost: Huawei en de Europese industrie: natuurlijke partners

Advertisement

Nu het turbulente jaar 2020 achter ons ligt, is het duidelijk dat de afgelopen maanden voor ons allemaal heel bijzonder zijn geweest. Hoewel we het licht aan het einde van de tunnel beginnen te zien met massale vaccinaties die binnenkort over de hele wereld plaatsvinden, blijft de pandemie een grote impact hebben op ons dagelijks leven.

Bij Huawei sluiten we het afgelopen jaar af met een aankondiging die voor mij van bijzondere betekenis is: Huawei’s eerste fabriek buiten China komt in Brumath, in de buurt van Straatsburg en Baden-Baden. In deze Frans-Duitse grensregio in het hart van Europa, creëert Huawei honderden hoogwaardige banen. Frankrijk is het land waarin ik ben geboren. Het geeft voldoening om voor een bedrijf te werken dat aan zijn lokale verplichtingen voldoet: verplichtingen zoals bijvoorbeeld belasting betalen in het land waarin het actief is. Als overtuigd Europeaan is de beslissing van Huawei om strategisch te investeren in Frankrijk, en symbolisch op een locatie op slechts enkele kilometers afstand van de zetel van het Europees Parlement in Straatsburg, de juiste keuze.

Advertisement

Bij de jubilea van de Schumanverklaring denken we regelmatig terug aan de erfenis van de grondleggers van het Europese project. Maar deze nobele erfenis kan alleen behouden blijven als we deze idealen blijven naleven. Dit mogen niet zomaar woorden zijn die koel overgebracht worden aan een niet-luisterend publiek. Ze zouden veeleer elke dag van belang moeten zijn, op tastbare en economisch haalbare manieren.

Het is geen toeval dat Huawei voor zijn eerste fabriek buiten China een locatie in het hart van Europa heeft gekozen. Als ambitieus ICT-bedrijf opereert Huawei in de voorhoede van communicatietechnologieën. Om trends en standaarden te blijven zetten, investeert Huawei elk jaar € 20 miljard in eigen onderzoek en ontwikkeling. De EU plaatst Huawei nu in de top drie van wereldwijde vernieuwers, naast Google en Microsoft.

Europa is de sleutel voor Huawei in onze zoektocht om vorm te blijven geven aan de vierde industriële revolutie en alle fascinerende voordelen die deze transformatie de bevolking van Europa en over de hele wereld biedt.

Waarom is Europa dan zo belangrijk voor Huawei? Als er een machtsblok is dat de juiste ICT-normen voor de hele wereld vaststelt, dan geloven we dat het de Europese Unie is. De AVG heeft gegevensbescherming tot ver buiten de EU-grenzen gerevolutioneerd. Het is hard op weg de wereldwijde standaard op dit gebied te worden. Op een vergelijkbare manier neemt de Europese Unie nu beslissende stappen om de digitale markten te reguleren.

Advertisement

Huawei is een echt wereldwijd ICT-bedrijf. Ons hoofdkantoor bevindt zich misschien in Shenzhen, een jonge, moderne en vooruitstrevende hightech metropool met een subtropisch klimaat, maar onze horizon is zoveel breder dan alleen China. Bij Huawei weten we dat China misschien wel onze belangrijkste markt is in termen van volume. Europa is echter onze belangrijkste markt als het gaat om wereldwijde normen.

Daarom ondersteunt Huawei in de context van de Digital Markets Act de benadering van principieel leiderschap van de Europese Commissie, om betwistbaarheid en eerlijke concurrentie op digitale markten te waarborgen. Dit is een gewaagde stap om burgers te beschermen tegen roofzuchtige bedrijfsmodellen die proberen burgers en kleine bedrijven vast te houden, concurrenten te kopiëren of te verpletteren, en tegelijkertijd de Europese democratie en ons sociale stelsel te schaden.

Huawei deelt hetzelfde doel: Europese burgers dienen. We willen dit doen door belangrijke digitale technologieën als 5G, evenals nieuwe technologieën, zoals 6G en het internet der dingen, te voorzien van toonaangevende normen voor betrouwbaarheid, beveiliging en privacy.

Nu het einde van de pandemie langzaam in zicht komt, zal Europa in de nabije toekomst voor de zware uitdaging komen te staan om de economische effecten van de huidige stagnatie te overwinnen. Het behouden van de Europese manier van leven betekent meer dan ooit hervorming van en aanpassing aan nieuwe technologieën en digitalisering. Europa moet de beste plek op aarde blijven. Als leverancier van geavanceerde technologie en als een verantwoordelijk bedrijf dat de hoogste cyberbeveiligingsnormen in acht neemt, is Huawei de natuurlijke partner voor Europa’s toonaangevende en opkomende bedrijven. Voor vandaag en in de toekomst.

By Sophie Batas, Director for Cybersecurity, Huawei Europe

Advertisement