Sharp komt met veilige printers voor de thuiswerker

Advertisement

Het is een verhaal dat we dezer dagen van veel vendoren horen: waar de eerste maanden van de pandemie genoegen genomen moest worden met houtje-touwtje oplossingen om thuiswerkers aan de slag te zetten, is het nu hoog tijd dat de werkplek thuis even serieus wordt ingericht als die op het inmiddels al bijna een jaar verlaten kantoor. In dat licht moet ook de introductie gezien worden van de nieuwe printers van Sharp.

Het bedrijf schetst het probleem zelf heel aardig: de laptop van de werknemer is doorgaans behoorlijk beveiligd met anti-malware, versleutelde opslag en fatsoenlijke authenticatie, alsmede een vpn-verbinding met het bedrijfsnetwerk. Op het moment echter dat er iets geprint moet worden gaat het mis: de bedrijfslaptop werkt veelal niet met de doorsnee consumentenprinter, want dat staat de policy niet toe. Omdat er toch geprint moet worden, mailt de gebruiker het document in kwestie naar een persoonlijk mail account, zodat het met een andere pc kan worden gedownload en afgedrukt op de eigen printer. Dan zijn er dus kopie├źn op een externe mailserver, tweede pc en wellicht ook nog in een cloud-backup.

Om dat scenario te voorkomen zijn thuisprinters nodig die voldoen aan moderne security-eisen, die dus geauthenticeerd kunnen worden en gebruik maken van versleutelde verbindingen. Voor enterprise printers een standaardvoorziening tegenwoordig, maar niet gebruikelijk in doorsnee all-in-ones uit de actiefolder van de lokale elektronica grootgrutter. 

Sharp komt met vier zwart-wit multifunctionals en printers voor thuisgebruik die wel beschikken over deze functionaliteit. In de woorden van de fabrikant: “De MX-B427PW / MX-B427W (respectievelijk MFP en printer, red.) en MX-B467P / MX-B467F (respectievelijk printer en MFP, red.) bieden krachtige afdruksnelheden, optimale databeveiliging en draadloze connectiviteitsfuncties, allemaal in een compact ontwerp en voorzien van een veelzijdige reeks uitgebreide toepassingen voor thuiswerkomgevingen of op kantoor. Naast een modern ontwerp en ruimtebesparende modulaire configuratie zijn de nieuwe modellen voorzien van Sharp’s kenmerkende meerlaagse beveiligingsfuncties die helpen om informatie veilig te houden in het document, op het apparaat en via het lokale netwerk.”

Advertisement