Skylum vernieuwt Luminar AI met Update 2: nog fraaiere luchten

Advertisement

Het is niet eens zo lang geleden dat Skylum zijn nieuwe Luminar AI fotobewerkingspakket introduceerde. Deze foto editor onderscheidt zich met zijn nadruk op kunstmatige intelligentie voor het optimaliseren van beeld, wat een flinke tijdwinst tot gevolg moet hebben. Nu komt de maker met een forse update voor het pakket onder de naam Update 2, dat verdere workflow-verbeteringen moet bieden en met name voor het vervangen van lucht in foto’s een realistischer resultaat belooft.

Advertisement
Luminar Sky AI side by side Skylum

Skylum biedt al langere tijd de Sky AI tool voor het vervangen van luchten; deze is nu verder verbeterd door ook rekening te houden met weerspiegelingen, bijvoorbeeld in water. Vervang de lucht in een foto, dan wordt de reflectie hiervan in eventuele aanwezige waterpartijen ook aangepast. Ook de belichting kan automatisch worden aangepast; daarbij kunnen sterke kleurtinten gereduceerd of verwijderd worden. Voor foto’s met mensen erin kan de belichting op die mensen worden aangepast aan die van de ingevoegde lucht en belichting.

Het selecteren en invoegen van nieuwe luchten moet ook eenvoudiger zijn geworden, en Skylum heeft zes nieuwe gratis luchten beschikbaar gemaakt om dit mee te ervaren.

Advertisement

Naast de aanpassingen aan Sky AI biedt de Luminar Update nog een aantal verbeteringen op het vlak van werklagen. Zo is het nu mogelijk om transparante PNG’s toe te voegen voor effecten als watermerken of tekstlagen. Lagen kunnen worden verplaatst, gedraaid en geschaald worden, met diverse mengmodi en maskeringen. Eventueel kan een laag via een sjabloon op meerdere afbeeldingen tegelijk worden toegepast. Hiermee begint Skylum met het compenseren van een veelgenoemde omissie van Luminar AI; fotografen die veel met lagen werken zullen deze aanpassingen verwelkomen.

Templates oftewel sjablonen zijn verder verbeterd met een nieuwe indeling en vormgeving; Luminar Marktplaats is er beter mee ge├»ntegreerd. 

Ten slotte is ook de ondersteuning voor nieuwe camera’s en bestandsformaten bijgewerkt met een groot aantal moderne camera’s en ondersteuning voor Lossy CR3 en Lossy RAF.

De Luminar Update 2 komt gratis beschikbaar voor gebruiker van deze toepassing. 

Advertisement